Trots en liefde

Dr. Tererai Trent vroeg me -in haar luisterboek- of mijn overtuigingen, liefdes en passies het waard zijn om overgedragen te worden aan de volgende generaties.

Goeie vraag.

Het hield me in gedachte flink bezig. Hoe weet je nu of je het goed doet? Help je de volgende generatie, of juist niet?

Tererai komt gelukkig ook met advies. Als je doet wat bij jouw ’true self’ past, voel je dat in je hele lichaam. Het zit namelijk vol spel, creativiteit, trots en liefde.

Gisteravond was ik bij de presentatie van Frans de Waal en hij vertelde over de lange weg die hij heeft afgelegd. Hij is een strijder voor meer empathie voor dieren, en zijn boodschap is het meer dan waard om overgedragen te worden op de volgende generaties. En dat zie je ook! Hij maakt zijn punt vol humor, liefde en onverschrokken standvastigheid.

Ik maak hierin met trots en liefde mijn eigen bijdrage. Ik doe sommige dingen goed en andere dingen verkeerd. Maar ik voel en weet dat mijn stem gehoord moet worden.

Iedereen kan een essentiƫle bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Zolang je maar in je eigen kunnen, kracht en stem blijft geloven.

En dat doe ik 😃. Dus ja, mijn overtuigingen, liefdes en passies zijn het waard! Dat ik me dit realiseerde door dr. Tererai Trent maakte me nog zekerder en krachtiger, en daarom deel ik het met liefde en trots. Hopelijk heb jij net zoveel plezier met jouw innerlijke stem als ik 😎.