Soms he…. Pff!

Het klinkt zo leuk, een bedrijf in positieve bekrachtiging voor paarden (en mensen). En dat is ’t meestal ook hoor. Maar soms…

Soms is het moeilijk en loop ik vast. Zeker als het over foto’s gaat.

Ik rij niet. Heb geen flashy foto’s met een outfit die perfect gestyled is. Geen elegante rijlaarzen. Geen jasje. De foto’s hiernaast komen in geen velden of wegen in de buurt van mijn leven.

Ik leer paarden ook niet steigeren.

Ik sta niet op paarden. Laat staan op ’n club paarden.

Ik heb geen snelle oplossingen met intense ‘voor’ en ‘na’ foto’s.

 

 

Soms voelt ’t alsof dat wat ik doe en wat ik heel graag wil doen, te ‘klein’ is voor deze wereld. Alles moet snel, heftig en jaloers-makend over komen. Een mind-blowing experience.

Terwijl ik vooral in 1 moment geïnteresseerd ben.

Het moment dat jouw paard een helder en open hoofd heeft. Dat er een échte verbinding is. Dat jouw paard je aankijkt en zegt:

“Gezellig dat je er bent. Hoe is ’t met je? Zullen we iets leuks gaan doen?”

En dat moment mag dan de hele training duren. Maar dat is niet zo sexy. Er zijn geen punten mee te verdienen en het is niet makkelijk te herkennen op een foto. Bovendien: het grotere deel van de paardenwereld heeft geen idee waar je ’t over hebt, of waarom het zo bijzonder is. Sterker nog, het kan zelfs gezien worden als zwakte.

Gelukkig vind ik het een mind-blowing experience als mijn klanten deze momenten voor ’t eerst ervaren dankzij de kracht van positieve bekrachtiging. Blije paarden en blije mensen. Pff, jammer dat flashy foto’s ’t beter doen… Maar ja, niets aan te doen! Ik blijf werken met mijn lieve, soms knullige, en gezellige foto’s. Ik hoef ook geen Insta influencer te worden 😉 .

3 reacties

 1. Francis Dalebout op 22 augustus 2020 om 17:33

  Oh, zó herkenbaar… Wat ik doe is ook niet zo ‘sexy’… soms heb ik wél mindblowing resulaten (vind ik zelf) maar blijkt dat er toch nog een soort van ‘schaamte’ heerst over het feit dat men dat met behulp van homeopathie behaald heeft. Hoe vaak ik niet al berichten van mensen op FB zie die ik geholpen heb, waarbij ze blij posten dat hun paard geholpen is waarbij de hele lijst aan interessante therapieën en behandelaars voorbij komen, of producten die ze zelf gebruikt hebben, maar om een of andere rede mijn naam en mijn werk altijd ‘vergeten’ wordt… terwijl mijn behandeling of hulp vaak wel doorslaggevend is geweest in het herstel.
  Ik kan er af en toe echt van balen dat homeopathie (en ik) niet de erkenning krijgen die ik vind dat we verdienen. Maar dan denk ik ‘dat is het Ego’… en ik doe dit werk niet voor mezelf. Ik doe het voor de paarden die ik help. Dus ga ik lekker door en vertrouw ik er op dat wat ik doe op den duur wel de aandacht krijgt die het verdient.  • suzydeurinck op 23 augustus 2020 om 08:26

   Ah, ja dat is zeker jammer! Maar je hebt gelijk, gewoon doorgaan en erop vertrouwen. Je bent 100% een spil in een belangrijk netwerk. Homeopathie, maar ook jijzelf. Dat je zomaar regelde dat Rachael’s boek vertaald werd… Respect!! 2. Renate op 24 augustus 2020 om 09:35

  Hoi Suzy,
  Wat een herkenbaar stukje, vanochtend tijdens de yoga gingen zo ongeveer dezelfde gedachten door mijn hoofd, niet zozeer in de zin van dat het niet hip of flashy genoeg is wat ik doe zelf ben ik (sport)masseur voor paarden help ik paarden met bodywork en wadh. Waar ik moeite mee heb Is dat er op dit moment een overvloed is aan behandelingen, therapieën, supplementen etc voor je paard en dat alles op een zo flashy mogelijk en zo vaak mogelijke publicatie op social media aan de man moet worden gebracht! Ik weet het als je als ondernemer iets wil bereiken zou je je moeten laten zien op social media om maar zoveel mogelijk klanten te trekken maar zo zit ik ook niet in elkaar! Je doet je uiterste best om paarden te helpen en net zoals jij beschrijft een echte connectie of verbinding met ze te krijgen en bewustwording te creëren bij mensen die tegenwoordig veel liever voor een quick fix kiezen! Ik weet zeker dat jouw post door veel mensen worden gelezen (in ieder geval door een grote groep gelijk gestemde) en het is zeker niet voor niets dus vooral doorgaan met het posten van inspirerende verhalen.