positieve bekrachtiging en emotioneel paardenwelzijn

Lessen met Suzy

Er zijn zoveel verschillende opvattingen over wat de beste paardentraining is, maar de meeste technieken passen niet bij jou of bij jouw paard. Te hardhandig, te gehaast en soms gewoon niet genoeg plezier. Je hebt 'n diep respect voor je paard en wil het graag goed doen, maar hoe werkt dat in training? Je wil je paard niet onder druk zetten, maar hoe kom je dan tot resultaten?

 

Deze vragen zetten je aan het denken. Soms lijkt het alsof jij de enige bent die zich dit soort dingen afvraagt en hierdoor voel je je wat eenzaam. Andere paardenmensen zien jouw zachte aanpak misschien zelfs aan voor zwakte - maar dit is niet juist.

Klein paard

Er komen regelmatig miscommunicaties voor tussen jou en je paard. Je weet dat het ergens niet helemaal goed zit, maar je kan de vinger er niet op leggen. De reacties van je paard lijken soms uit het niets te komen of opgeblazen te zijn. Je snapt het niet, maar je weet wel zeker dat je er iets aan wil doen.

 

Misschien is het plezier wat verdwenen. Je weet niet goed waar je moet beginnen en dit overdondert je. Aan de ene kant heb je zoveel dromen en doelen met je paard, maar aan de andere kant kan je soms de energie niet opbrengen voor een simpele training.

 

Je wil weten hoe je het goed doet voor je paard. Ergens voel je dat jouw paard het nodige heeft meegemaakt en bepaalde situaties niet vertrouwt. Het liefste zou je in 1x alle angsten, frustraties en onrust bij jouw paard wegnemen.

Samen werken we aan...

Clickertraining zonder opdringerigheid (lees hier meer...)

Trailerladen zonder camoufleren (lees hier meer...)

Verlatingsangst (lees hier meer...)

Samen ontspannen buiten wandelen met je paard (lees hier meer...)

Dagelijkse handelingen: voetjes optillen, ophalen uit paddock, halster aandoen

Plezier in beweging

Emotioneel trauma bij je paard

Agressie

Hebben jij en je paard een probleem dat hier niet tussen staat? Stuur me een mailtje (suzy@deurinck.com) en dan laat ik je weten of ik jullie kan helpen.

Les met Suzy inplannen

Les is zowel op stal als online mogelijk. Mijn voorkeur gaat uit naar online les, omdat ik hier de beste resultaten van zie bij mijn klanten. Je kan ook een combinatie doen van zowel les op stal als online les. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring met dit type training, is het verstandig om tevens naar de online cursus Starterskit Clickertraining voor Paarden te kijken ter voorbereiding of extra ondersteuning bij de lessen.

Online les

Zelf inplannen via agenda

Stel me al jouw vragen via videobellen (Zoom)

Met video-analyse van jullie training

Online Werkboek

Afspraak binnen paar dagen mogelijk

Vanaf €55,- per uur

Les op stal

Ik kom bij jullie op stal langs

Rond Bergen op Zoom: makkelijk inplannen

Verder weg: afhankelijk van lesroutes

Vanaf €74,- per uur

Ervaringen van mijn online klanten

Nog meer voordelen van online les

 • Je plant je online les zelf in via mijn agenda.
 • Online lessen plannen we wanneer het voor jou uitkomt. Je bent niet afhankelijk van andere lesklanten.
 • Fijne manier van leren voor jezelf: je hoeft niet én naar mij te luisteren, én de training zelf uitproberen én op je paard te letten. Ik hoor van lesklanten dat online les rustiger is, waardoor ze de informatie beter tot zich kunnen nemen.
 • Als je paard zich een dag minder goed voelt, is dat lastig als ik net die dag langskom voor les op stal.
 • Jezelf terugzien op video wordt leuk, omdat ik je help te zien wat er goed gaat. Positieve bekrachtiging voor paard én mens 🙂 .
 • We houden nauwkeurig bij wat er gebeurt in het Online Werkboek, zodat we kunnen monitoren wat er precies verandert.
Fotos (3)

Heb jij wel eens het gevoel dat...

 • Je paard een emotioneel trauma heeft?
 • Je de omgang met je paard compleet anders wil?
 • Je paard lastig contact met je maakt?
 • Je 'strenger' moet zijn voor je paard dan dat je leuk vindt?
 • De emoties van je paard makkelijk alle kanten uit schieten?
 • Je paard soms zó reactief is, dat het bijna gevaarlijk wordt?
 • Je anders bent dan de meeste paardenmensen die je kent?

Dan kan ik je zeker helpen met lessen! In mijn lessen staan emoties centraal - zowel de emoties van jouw paard, als die van jou. Je hoeft je niet anders, groter of zekerder voor te doen dan hoe je je werkelijk voelt. We maken gebruik van moderne wetenschappelijke inzichten in paardvriendelijke training en stimuleren emotioneel welzijn.

Het paard heeft keuzevrijheid: dat betekent dat jouw paard ieder moment weg mag lopen. We houden je paard niet tegen. Hierdoor moeten wij -jij en ik- de training op die manier opzetten, dat jouw paard het leuk vindt. Daarom zetten we je paard niet onder druk en gebruiken we voedselbeloning in de training.

Paardvriendelijke lessen waarin je jouw paard steeds beter leert kennen

Les op stal

Woon je in de gemeente Bergen op Zoom, Woensdrecht, Roosendaal, Steenbergen of Tholen (Noord-Brabant en Zeeland)? Dan kan je gemakkelijk een les bij mij inplannen. Je bent dan niet afhankelijk van lesroutes die ik rijd, omdat je dichtbij woont.

Woon je verder weg en wil je een les op stal inplannen? Als je me volgt op Instagram (@suzydeurinck) zie je in mijn stories regelmatig de lesroutes en data voorbij komen. Als er nog plek is op een lesroute en je wil die dag graag een les, plannen we dat in.

Ik reis regelmatig af richting:

 • Ermelo / Utrecht
 • Zeeland
 • Gouda / Woerden
 • Breda

Als je niet in de buurt van een lesroute woont, maar toch een les op stal wil inplannen, stuur je me het beste een mailtje.

Les op stal aanvragen

Neem contact op met Suzy voor een les op stal. Vul het contactformulier in, of stuur een mailtje naar suzy@deurinck.com

Keuzevrijheid en communicatie

Er gebeurt iets bijzonders als we een paard niet meer verplichten om mee te werken. Het paard ontwikkelt een eigen stem. Soms zal je paard 'nee' zeggen, en dat is prima. Daarom hebben we een paard, en geen motor, toch?

We zien dat paarden vaker 'ja' gaan zeggen, als ze ervaren dat ze zelf een keuze mogen maken. Hoe minder we een paard verplichten, hoe leuker de training gaat zijn.

Bovendien gaan we je paard helpen om te communiceren op een manier die veilig en vertrouwd aanvoelt voor jou. Doordat een paard ervaart dat wij al reageren op een kleine en zachte boodschap, hoeft een paard niet meer zo heftig boos te worden. Als we reageren op een vriendelijk verzoek, zal een paard niet meer de middelvinger naar je opsteken.

Fotos (2)

Minder stress - meer empathie

Na mijn lessen kan je jouw paard veel beter lezen. Je weet wanneer je moet belonen en wanneer niet. Je paard kan soms nog steeds schrikken, maar je snapt nu ten minste waarom. Je begrijpt hoe de wereld aanvoelt voor je paard, en hierdoor zijn jouw frustraties verdwenen. Bovendien zijn de reacties van je paard niet meer zo heftig, omdat je ingrijpt voordat het echt teveel geworden is.

In de training gebruik je een plan dat je structuur geeft. Je weet hierdoor precies waar je op moet letten, wat je paard moet doen, wat jij moet doen en wat de volgende stap gaat zijn. Zodra je je er comfortabel mee voelt en jouw vertrouwen groeit, begin je de training meer en meer op gevoel te doen. Het plan en de structuur komen dan uit jezelf en uit jouw paard.

Je gaat weer met plezier en energie naar je paard, en merkt ook dat jouw paard iedere keer opgewekt is als je langskomt. Een klein hinnikje, een open blik in de ogen van tevredenheid of zelfs een drafje naar je toe: jullie vriendschap en begrip voor elkaar groeit met de dag!

logo deurinck_normaal

Ik help paardenprofessionals & eigenaren met het vergroten van kennis over emotioneel paardenwelzijn. Zodat we veiliger, met minder stress en meer empathie 't werk kunnen doen. Samen verbeteren we het paardenwelzijn in Nederland!

© 2015 – 2022 Deurinck | Algemene Voorwaarden | Privacy Policy