Aan alle paardenprofessionals en – eigenaren

Ben je soms ook bang om iets online te schrijven? Om ergens je mening of idee over te delen? Of om gewoon een leuke foto te delen?

Ik ook. En ik snap dat je twijfelt.

Ik deel veel en doe het meestal met enorm veel plezier en liefde. Ik krijg er vaak ook energie van. Het idee dat mijn hersenspinsels de wereld ingaan en dat jij kan nadenken over mijn idee├źn, vind ik prachtig.

Maar soms voel ik me enorm kwetsbaar.

 

 

Uit angst voor nare reacties proberen we alles zo politiek correct te vertellen. We dekken ons in tegen het bekende zinnetje “Ja, maar mijn paard….”.

Oke, jouw paard is vast de uitzondering op mijn regel. Gefeliciteerd.

En dan nog kunnen de zeurpieten dingen vinden om over te zeuren. Soms compleet off-topic en eigenlijk totaal niet van belang.

Soms over kleding, gewicht, manier van spreken, video-editing, etc.

Soms precies over wat je wil delen, maar dan 180 graden de andere kant op.

Het lijkt wel alsof mensen geen eigen mogelijkheid hebben om te laten zien hoe cool en slim ze wel niet zijn. Dat moet blijkbaar altijd op iemand’s anders tijdlijn.

Maar ik ben ook een mens. Jouw woorden kunnen me kwetsen. Ik had ’t liever ook anders gezien, maar zo is het nu eenmaal.

Daarom wil ik alle lieve en vriendelijke paardenprofessionals -en eigenaren een hart onder de riem steken. Deel zoveel/zo weinig als je wil. Staat er iets op een foto waar mensen over kunnen vallen? Deel ’t als jouw hart dat graag deelt.

Verwijder de nare opmerkingen, vervelende vragen en off-topic aanvallen zonder erop te reageren. Schrijf gewoon zoals je praat. Er zijn vast mensen die ’t beter weten en die denken dat ze hun ‘coolheid’ verdienen door jou op je eigen tijdlijn lastig te vallen, maar probeer je aandacht daar niet op te focussen.

We zijn allemaal menselijk. Maar niet iedereen heeft het recht om mij lastig te vallen.